Tepić: Poništavanje izbora i međunarodna revizija su jedini put za izlazak iz političke krize

Izvor: BETA

Naslovna fotografija: BETA/Milan Ilić

Nosilac liste “Srbija protiv nasilja” Marinika Tepić izjavila je sinoć da izlazak iz političke krize vidi isključivo kroz međunarodnu reviziju izbornog procesa i organizovanje novih izbora, za pet ili šest meseci.

Tepić je za televiziju N1 u sedištu Republičke izborne komisije (RIK), gde štrajkuje glađu već 11 dana, kazala da očekuje formiranje međunarodne komisije ili mešovitog radnog tela koje bi izršilo reviziju izbornog procesa, kako bi se došlo do zajedničkog rešenja – da se oni moraju poništiti, prenosi Beta.

“Da se kaže da oni nisu ni legitimni, ni legalni”, rekla je Marinika Tepić, koja je i potpredsednica opozicione Stranke slobode i pravde.

Ona je istakla značaj skupa inicijative “ProGlas” iza koje stoji više javnih ličnosti, koje do sada nisu bile uključene u politiku i koji je zakazan za subotu u 12 sati kod Terazijske česme u Beogradu.

“Jako je dobro što su se pridružili studenti, civilni sektor, mi kao Srbija protiv nasilja smo se takođe pridružili tome. Potrudićemo se da taj protest bude zaista jedan odjek ove pobune, da kažemo da ne odustajemo”, rekla je Tepić.

Govoreći o 11. danu štrajka glađu, kazala je da se nalazi pod 24-časovnim lekarskim nadzorom, jer postoje određeni rizici nakon toliko vremena bez hrane.