Televizije N1 i Nova S prekinule emitovanje programa u Srbiji

Izvor: TAF

Naslovna fotografija: Screenshoot N1

Televizije N1 i Nova S od ponoći 6. decembra umesto redovnog programa emituju telop sa crnim ekranom na kome je ispisana poruka “Mrak u Srbiji, bez slobodnih medija”.

Obe televizije posluju u okviru United media, a do prekida emitovanja redovnog programa došlo je bez prethodne najave ili obaveštenja.

Televizije Nova S i N1 su istu poruku postavile i na svojim društvenim mrežama, bez dodatnog objašnjenja o čemu se radi. Istovremeno, portali obe televizije rade bez prekida, ali i bez obaveštenja o razlozima prestanka emitovanja programa na televizijama.

Foto: Screenshoot

Zaposleni u ove dve medijske kuće ne žele da daju nikakve izjave, piše portal Vreme i postavlja pitanje da li je ovo znak protesta zbog ignorisanja zakonskog roka za dodelu pete nacionalne televizijske frekvencije, od strane REM-a.

Portal Vreme takođe postavlja pitanje da li je razlog za ovakvo postupanje “protest zbog targetiranja novinara i urednika ove dve televizije i svakodnevnih prozivki sa vrha vlasti preko režimskih medija da su izdajnici, strani plaćenici, antisrbi”.

I dalje bez odgovora na pitanja koji su razlozi za prekid emitovanja programa i postavljanje telopa sa porukom “Mrak u Srbiji bez slobodnih medija”, sada već duže od 12 sati, ne zna se ni kada će televizije N1 i Nova S nastaviti sa emitovanjem programa.

Foto: RTS/Screenshot

U međuvremenu, portal N1 je objavio da su poslanici dela opozicije u Skupštini Srbije  na današnjoj sednici podržali televizije N1 i Nova S. Oni su ustali i podigli crne papire sa natpisom: “Mrak u Srbiji bez slobodnih medija”.