Skupština Beograda 25. oktobra o porezu na imovinu i taksama, urbanizmu, komunalnom redu, GSP; N1: SSP pokrenula inicijativu za smenu gradonačelnika Aleksandra Šapića

Izvor: BETA

Naslovna fotografija: Sednica gradske skupštine Beograda (BETA/Amir Hamzagić)

Odbornici Skupštine Grada Beograda bi na sednici u utorak, 25. oktobra, trebalo da razmataraju više predloga odluka o porezu na imovinu, lokalnim administrativnim taksama i detaljnoj regulaciji delova nekoliko opština.

Pred odbornicima će biti Predlog odluke o izmeni Odluke o lokalnim administrativnim taksama i Predlog odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2023, preneo je Beoinfo.

Razmatraće i Predlog odluke o dopuni Odluke o visini stope poreza na imovinu, Predlog odluke o izmenama Odluke o određivanju zona na teritoriji Beograda, kao i Predlog odluke o izmenama Odluke o određivanju zona i najopremljenijih zona na teritoriji grada za utvrđivanje poreza na imovinu.

Na dnevnom redu sednice je Predlog izmene i dopune Plana detaljne regulacije za delove opština Novi Beograd i Voždovac, kao i predlozi odluka o izradi ili izmeni i dopuni planova detaljne regulacije za delove opština Zemun, Palilula, Zvezdara, Rakovica.

Odbornici će razmatrati Predlog odluke o izmeni Odluke o određivanju akustičkih zona na teritoriji grada, Predlog odluke o izmeni Odluke o Gradskoj upravi Grada, Predlog odluke o izmeni i dopunama Odluke o komunalnom redu i Predlog odluke o izmeni Odluke o komunalnoj inspekciji.

Pred odbornicima će biti i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na rebalans programa poslovanja Gradskog saobraćog preduzeća “Beograd” za 2022. godinu.

Sednica gradske skupstine Beograda (Foto: BETA/Amir Hamzagić)

N1: Deo opozicije zatražiće hitnu sednicu Skupštine Beograda o smeni Šapića

Deo opozicionih odborničkih grupa u Skupštini Beograda podneće zahtev za sazivanje hitne sednice gradskog parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o smeni gradonačelnika Aleksandra Šapića, prenela je televizija N1.

Po navodima tog medija, dogovor o sazivanju sednice postigli su šefovi odborničkih grupa Ujedinjeni, Narodne stranke, Demokratske stranke – Bedem i Moramo, koji su se tokom dana sastali u Beogradu.

Mila Popović (SSP) (Foto: BETA/Amir Hamzagić)

Šefica odbornika Ujedinjenih Mila Popović kazala je da će se na toj sednici raspravljati o “Šapićevim nedelima tokom prvih 100 dana mandata”, dok je šef odbornika Moramo Dobrica Veselinović rekao da se pozivu na sastanak nisu odazvali odbornici Zavetnika, Dveri i Nove Demokratske stranke Srbije.

Inicijativu za smenu gradonačelnika Aleksandra Šapića pokrenula je SSP posle navoda istraživačkih medija da je objekat u njegovom vlasništvu nezakonito legalizovan.