Brnabić: Dešavanja posle dve tragedije direktna destabilizacija Srbije i maslo stranih službi

Izvor: BETA

Naslovna fotografija:  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić  (BETA/Vlada Srbije/Slobodan Miljević)

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da su dešavanja u zemlji posle dva masovna ubistva početkom maja “direktna destabilizacija Srbije” i “maslo stranih službi”.

Ona je odbacila kao “bezočnu laž” navode pojedinih medija da je ministar spoljnih poslova i lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić “demonstrativno napustio” jučerašnju sednicu Vlade jer se navodno nije složio sa pojedinim predlozima ministara iz redova Srpske napredne stranke (SNS).

“U tajkunskim medijima je namerno plasirana neverovatna laž da je Dačić demonstrativno napustio sednicu Vlade. Takvu bezočnu laž može da plasira samo neko ko želi da destabilizuje Srbiju”, rekla je premijerka Ana Brnabić na sednici Skupštine Srbije na čijem je dnevnom rasprava o izveštaju o bezbednosnoj situaciji u zemlju posle dva masovna ubistva s početka maja.

Ona je apelovala na građane da “ne nasedaju” na takve tvrdnje.

“Ostavke su najmanji problem. Vlast može da se menja u svakom trenutku, ali samo i isključivo na izborima, a mi od izbora nećemo bežati. Borićemo se i iz opozicije za jaku Srbiju, za samostalno i nezavisno odlučivanje, za veće plate, za puteve, škole, digitalizaciju, borbu protiv korupcije. Možda nam je isteklo vreme, ali tražimo da to građani kažu na izborima”, rekla je premijerka.

Plenarna sednica Skupštine Srbije o bezbednosnoj situaciji u zemlji posle dva masovna ubistva početkom maja nastavljena je danas u Domu Narodne skupštine (Foto: BETA/Vlada Srbije/Slobodan Miljević)

“Neće biti tehničkih vlada ni nasilnog gašenja medija”

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da neće biti “tehničkih vlada” ni nasilnog gašenja medija u Srbiji.

Ona je tokom skupštinske rasprave o bezbednosnoj situaciji u zemlji posle dva masovna ubistva početkom maja, odbacila optužbe dela opozicije da Vlada snosi odgovornost za ta dešavanja.

“Ne postoji način na koji ćete moći da fomirate neku vašu tehničku, ekspertsku vladu bez volje gradjana, na ulici. Nećete moći da uzurpirate vlast. Nema prelaznih vlada, nema nasilnog gašenja medija ni ovih ni onih. Štitićemo institucije”, rekla je Brnabić.

Prethodno je predsednik Dveri Boško Obradović pozvao premijerku i ministre da podnesu ostavke i zatražio formiranje prelazne tehničke Vlade koja bi donela hitne mere u oblasti medija i prosvete u cilju prevencije nasilja u Srbiji.