Zorana Mihajlović: Ministarstvo nije dobilo zvaničnu informaciju da je povučena prijava protiv Grčića

Izvor: BETA

Foto naslovna:  Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović (BETA/PUPS/Miloš Miškov)

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je danas da to ministarstvo nije još uvek dobilo informaciju da je povučena krivična prijava protiv bivšeg vršioca dužnosti Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorada Grčića.

“Nismo videli zvaničan odgovor, videli smo to po novinama ali znate šta, možda je ta odluka po nekom pravu ali nikako nije ni po zdravoj logici ni po pravdi”, rekla je Zorana Mihajlović za televiziju Prva.

Mihajlović je podsetila da je resorno ministarstvo predalo Tužilaštvu za organizovani kriminal tu krivičnu prijavu zato što Grčića, kako je kazala, smatramo, kao generalnog direktora, “vrlo odgovornim” za situaciju koja se dešavala u EPS- u svih ovih godina”.

“On je bio prvo direktor rudarskog kopa, pa je onda bio generalni driektor EPS -a i mi danas plaćamo ove milijarde, verujte, jednim delom zbog jako lošeg upravlja EPS i to ne kaže Zorana, to kaže Fiskalni savet, to kažu svi sada”, rekla je ona.

Foto: Ulaz u zgradu zgradu Elektroprivrede Srbije u Beogradu. (BETA/Amir Hamzagić)

Bivši vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorad Grčić neće odgovarati zbog kolapsa u EPS-u, i odbačena je krivična prijava protiv njega, saznaje list Nova.

“U obrazloženju odluke se navodi da se zbog nesavesnih radnji, koje Ministarstvo energetike u svojoj prijavi pripisuje Grčiću, već vode postupci protiv njegovih potčinjenih službenika, kao i da ne postoje dokazi da je on bio njihov saučesnik – samo generalni direktor”, piše Nova, preneo je portal Nova. rs.

Ministarstvo rudarstva i energetike, kako je ranije saopšteno, podnelo je krivičnu prijavu protiv Grčića, zbog sumnje da je iskorišćavanjem službenog položaja i prekoračenjem granice službenog ovlašćenja nesavesno postupao u vršenju službe.

Krivična prijava podneta je i protiv još četiri osobe iz EPS – Rudarski basen Kolubara.