Za godinu dana komunalna milicija u Beogradu izdala 31 prekršajni nalog zbog buke

Izvor: BETA

Foto naslovna: TAF

Za godinu dana od kako je usvojen Zakon o zaštiti od buke u životnoj sredini, u Beogradu je izdat 31 prekršajni nalog zbog prekomernih vrednosti buke, izjavio je danas zamenik šefa komunalne milicije u Beogradu Darko Dujović.

Dujović je za RTS rekao da su pripadnici komunalne milicije takve naloge izdavali zbog prekomernih vrednosti koje su na licu mesta očitavali uredjaji za merenje buke.

Dodao je da se kazne zbog buke značajno povećavaju ukoliko se isti prekršaj ponovi za godinu dana, kada se i “oduzima predmet koji buku proizvodi”.

Govoreći o sistemu “Oko sokolovo”, Dujović je rekao da snimanje ulica vrše uredji sa 14 automobila u 3 smene “po strogo definisanim rutama u centru grada i ulicama koje se nalaze na sajtu grada Beograda”.

“Od uvodjenja sistema i izvesnosti da će neko biti sankiconisan, smanjilo se broj kazni i prekršaja”, rekao je Dujović i dodao da se to naročito primećuje u Bulevaru kralja Aleksandra gde je pre 2020. godine krajnja desna traka bila “zaustavna”, u kojoj sada zaustavljanje nije dozvoljeno “ni na minut”.