Vladeta Janković: Nema poštenih izbora dok je hir jednog čoveka iznad Ustava (VIDEO)

Izvor: BETA

Foto naslovna: BETA/Miloš Miškov

Predsedavajući skupštine, najstariji poslanik Vladeta Janković izjavio je pre pauze da bi se u bilo kojoj zemlji gde deset godina nema ravnopravnih izbora doveo u pitanje legitimitet i ostalih grana vlasti. Janković je više puta prekinut aplauzom opozicionih poslanika, uz negodovanje poslanika vlasti.

 

“Ne zaboravimo i to je najvažnije, da ćemo dobijeno poverenje opravdati jedino ako srce ove države bude kucalo ovde pod skupštinskom kupolom, a ne sa druge strane parka”, rekao je Janković.

Dodao je da ako skupština nije ustrojena kako treba onda “u otkazu moraju biti” i ostale grane vlasti izvršna koja postupa po neposrednom diktatu vodje a posebno pravosudna čija pristrasnost i pasivnost čine da svaki gradjanin bude nezaštićen i bespomoćan.

Janković je dodao da Srbija lišena poštenih izbora ne može biti srećna i poštovana zemlja, a poštenih izbora ne može biti dok svaki i najudaljeniji gradjanin ne bude na RTS-u mogao da vidi šta govori vlast ali oni koji nisu na vlasti, i ne može biti poštenih izbora dok bude pritisaka i nasilja.

“Ne može biti poštenih izbora dok izborne komisije budu čekale da umesto njih odluče vladajući političari i dok hir jednog čoveka bude iznad Ustava”, rekao je Janković u Skupštini.

Janković je više puta prekinut aplauzom opozicionih poslanika, uz negodovanje poslanika vlasti.