Ujedinjeni dostavili Skupštini grada Beograda 40 pitanja gradjana o lokalnim problemima

Izvor: BETA

Foto naslovna:  Ana Godjevac (SSP), odbornicka grupa Ujedinjeni u Skupstini Beograda (BETA/AMIR HAMZAGIC)

 

Odbornička grupa “Ujedinjeni”, koju čine Stranka slobode i pravde (SSP), Pokret slobodnih gradjana (PSG) i Sindikat “Sloga”, podnela je danas Skupštini grada Beograda 40 odborničkih pitanja koje su im gradjani dostavili o komunalnim i lokalnim problemima u delovima grada u kome žive.

Odbornica Ana Godjevac iz SSP rekla je novinarima ispred Skupštine grada da su pitanja prikupili u prethodnih mesec dana u okviru akcije “Beogradjani se pitaju” i istakla da ih gradjani uglavnom smatraju velikim problemima koji utiču na njihov život.

Naglasila je da su neki od tih problema već prijavljivani, ali da gradske institucije ne reaguju, a da sami gradjani ne veruju da su ti problemi rešivi.

“To je jedina stvar gde se mi u celosti ne slažemo sa gradjanima od kojih dobijamo ova pitanja jer je svaki problem Beogradjana rešiv, ali beogradska uprava odbija da ga reši iz razloga što ima drugačije prioritete”, istakla je Godjevac.

Ona je navela da se pitanja odnose na komunalne probleme, javni prevoz, dok su neka lokalna, poput napuštenih gradilišta i divljih deponija, i dodala da će oni, kao odbornička grupa, tražiti rešenja za te probleme.

Odbornik iz PSG Aleksandar Radoičić naveo je da se medju 40 pitanja nalaze i zahtevi komšijske inicijative iz naselja Ćalije za izgradnju dečjeg igrališta, ili za postavljanje ležećih policajaca u Ulici Pere Ćetkovića, gde se, po njegovim rečima, automobili kreću neprilagodjenom brzinom.

“To su jednostavno rešivi problemi… Gradjane treba uključiti u političke procese i oni treba da imaju najveću moć”, ocenio je Radoičić.

Odbornik Pavle Hedješi iz Sindikata “Sloga” pozvao je gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da zakaže sastanak sa radnicima Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP), koji po njegovim rečima, trpe mobing jer ukazuju na probleme u tom preduzeću.

On je dodao i da postoji mogućnost da poljoprivrednici sa traktorima, koji protestuju širom Srbije, dodju da blokiraju saobraćaj i u Beogradu i pozvao gradjane da ih podrže.