Skupština Obrenovca: Jegorović podneo ostavku, Mitrović v.d. direktora JP Sportsko kulturni centar „Obrenovac”

Izvor: TAF

Foto naslovna: Osma sednica Skupštine GO Obrenovac (TAF)

Na danas održanoj osmoj sednici Skupštine gradske opštine Obrenovac, odbornici su po hitnom postupku usvojili ostavku Ivana Jegorovića, direktora JP Sportsko kulturni centar „Obrenovac” (JP SKC „Obrenovac”), i imenovali Dušana Mitrovića za vršioca dužnosti direktora JP SKC „Obrenovac”.

Ivan Jegorović je ostavku podneo 18. avgusta, zbog, kako je naveo, „imenovanja na drugu funkciju“. Nakon što je sa 40 glasova za i jednim uzdržanim prihvaćena ostavka Jegorovića, odbornici su sa istim brojem glasova imenovali Dušana Mitrovića za vršioca dužnosti (v.d.) direktora JP SKC „Obrenovac”.

Mitrović je od decembra 2018. godine bio zaposlen u EPS-u na poziciji Stručni saradnik za pripremu javnih nabavki. Pre toga radio je kao šef maloprodajnog objekta u lglu Sport doo, (2015) i Gora doo (2010.), i kao administrativni radnik u Knjigovodstvenoj agenciji „Anči“ (2009-2010), odnosno preduzeću „Belmont“ (2008). Iako u radnoj biografiji nema informacija o stručnoj spremi i obrazovanju, Mitrović je za TAF potvrdio da je 2010. godine stekao zvanje diplomirani ekonomista ne navodeći na kom fakultetu je diplomirao. Govori engleski jezik, a kao svoje dostignuće u biografiji navodi da je bivši sportista – košarkaš i kik-bokser.

Funkciju v.d. direktora JP SKC „Obrenovac” Dušan Mitrović će obavljati do imenovanja direktora javnog preduzeća po sprovedenom javnom konkursu.

Foto: (s leva na desno) v.d. direktora JP SKC Obrenovac, Dušan Mitrović,  direktor JKP Obrenovac, Milan Marošanin, direktor JKP ViK  Obrenovac, Branko Matić, direktor JKP Toplovod Obrenovac, Boris Ivković, bivši direktor JP SKC Obrenovac, Ivan Jegorović (TAF)

U nastavku sednice, usvojena je Odluka o dopuni programa gasifikacije naselja na teritoriji gradske opštine Obrenovac, kojom se predviđa izgradnja dodatne distributivne gasovodne mreže na teritoriji gradske opštine Obrenovac u ukupnoj dužini od 230 km i izgradnja korisničkih priključaka za dodatnih 500 korisnika. Učesnici u realizaciji dopune Programa su JP „Srbijagas“ iz Novog Sada, kao investitor, Preduzeće za građevinarstvo i inženjering „DM INVEST“ d.o.o. iz Smederevske Palanke, kao strateški partner i Gradska opština Obrenovac, kao učesnik u izgradnji. Na osnovu danas usvojene odluke biće zaključen Aneks II ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji između navedenih učesnika.

U ovom trenutku, na teritoriji GO Obrenovac, od objekata predviđenih Programom gasifikacije u funkciji su kompletna gasovodna mreža pritiska do 16 bara, osim MRS Veliko Polje i Draževac, kao i sve distributivne gasovodne mreže pritiska do 4 bara, osim DGM u Velikom Polju, Zvečkoj i Draževcu, čije stavljanje u funkciju se očekuje krajem oktobra 2022. godine. Izgrađeno je i preko 3200 korisničkih gasnih priključaka.

Predsednik GO Obrenovac, Miloš Stanojević tim povodom je izjavio da program nastavka gasifikacije na teritoriji opštine Obrenovac vidi “kao rezultat mudre politike Aleksandra Vučića” kojom je uspeo da obezbedi snabdevanje Srbije prirodnim gasom u naredne tri godine.

„Veoma je bitno da dođemo do svih naših zainteresovanih građana i ispunimo njihovu potrebu za korišćenjem ovog energenta”, rekao je Stanojević. On je istakao da će usvajanje ove odluke omogućiti da opština Obrenovac u potpunosti bude pokrivena i gasovodnom mrežom što će, zajedno sa izgradnjom Treće magistrale toplovodne mreže, pružiti građanima Obrenovca još jedan način „na koji će moći da ugreju svoje domove.” 

 Foto: Izvšni direktor za investicije JP „Srbijagas“, Jovica Budimir (TAF)

Odbornicima se obratio i Jovica Budimir, izvšni direktor za investicije JP „Srbijagas“.

„Ovo je zaista jedan od najboljih primera kako se radi gasifikacija u Srbiji. „Srbijagas“ proteklih 15-20 godina intenzivno radi na ovim projektima i Obrenovac je jedan od boljih primera kako je to izvedeno. Činjenica da je ovde preko 600 kilometara distributivne gasne mreže izgrađeno, da će još 230 kilometara biti (izgrađeno), je zaista nešto što u ostalim opštinama, osim Beograda, ne znam da li ima i toliko priključaka i izgrađene distibutivne gasne mreže. Preko 35 miliona evra je uloženo u gasifikaciju u Obrenovcu, i još 6,2 miliona je u planu. Zaista ne vidim šta bi tu moglo biti problem osim da ovaj energent koji je budućnost i u ovoj sredini gde imamo i termoelektrane i gde je velika zagađenost, nađe svoje mesto i da na pravi način obasja put onome što nam predstoji u narednom periodu u zaista teškim vremenima. Očekuju svi neke vesti šta će biti sa gasom i strujom, međutim zaista možemo sa ovog mesta da kažemo da sa gasom, u narednom periodu ne bi trebalo nikakvih problema da bude, posebno u zimskom periodu.“  

Na osmoj sednici Skupštine gradske opštine Obrenovac usvojen je i Zaključak o prihvatanju informacija Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca, Javnog komunalnog preduzeća „Obrenovac“, Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Obrenovac i Javnog komunalnog preduzeća „Toplovod“ Obrenovac o pripremljenosti komunalnih sistema za predstojeću zimsku sezonu, 2022/2023. godine.  

Sednici je prisustvovalo 41 od ukupno 54 odbornica i odbornika.