Šapić: Ponudili smo pomoć istog dana, došao sam iz inostranstva čim sam mogao

Izvor: BETA

Naslovna fotografija: Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić (BETA/Amir Hamzagić)

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da je istog dana kada se desila tragedija u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” izjavio saučešće porodicama ubijene dece i poručio im da će Grad pomoći na svaki mogući način.

On je rekao, za TV Hepi, da je tokom prvomajskih praznika bio u inostranstvu, ali da je došao čim je mogao.

“Istog dana sam rekao i da ćemo troškove sahrane pokriti. Nismo to objavljivali u medijima, jer bi bilo neukusno, nepristojno, ne mora sve istog dana da ide u medije”, rekao je Aleksandar Šapić.

Dodao je da je javnost za to saznala tek kad je košarkaš Luka Dončić objavio da želi da plati ove troškove.

Kako je naveo, Srbija nije bogata kao skandinavske zemlje ali da “novac da sahranimo svoju decu imamo, ne treba nikakav stranac da plaća sahranu” i dodao da je zahvalio Dončiću na ponuđenoj pomoći.

Šapić je rekao da je za vreme prvomajskih praznika bio u inostranstvu gde je njegova žena već osam godina, sa njihovom decom, jer ona ne želi da bude u Srbiji dok se on bavi politikom.

Naveo je da on nikad ne priča o svom privatnom životu.

“Gde je Šapić? Šta je trebalo da radim – da trčim po televizijama, da se slikam, da pričam kako sam mnogo tužan. Bol, patnja i tuga se ne mere po tome koliko glasno plačete”, rekao je Šapić.

Učenici, nastavnici i roditelji iz celog Beograda upisiviali su se u knjigu žalosti koja je otvorena na glavnom ulazu Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, u kojoj je u oružanom napadu učenika sedmog razreda te škole, nastradalo osam učenika i radnik obezbedjenja a ranjeno šest učenika i nastavnica. (Foto: BETA/Miloš Miškov)

On je naglasio da je u tradiciji srpskog naroda da se kada se desi neki zločin, neko premine, izjavi saučešće i pita kako se može pomoći.

“Onda se minimum sedam dana sklonite, da ostavite ožalošćene da na miru budu sa svojim bolom”, rekao je Šapić.