Saobraćajni kolaps u jutanjem špicu kod Obrenovačkih bazena

Izvor: TAF

Autorka: Zorica Vojnović

Naslovna fotografija:  (TAF)

Jutros između 7:30 i 8:15 časova, došlo je do velikog saobraćajnog zagušenja, odnosno kolapsa i veoma otežanog funkcionisanja saobraćaja od puta ka Zabranu pored Obrenovačkih bazena do raskrsnice sa ulicom Kralja Aleksandra Prvog i duž nje, pored TC Nest.

Kolaps saobraćaja kod Obrenovačkih bazena (Foto:TAF)

Kolaps su izazvala nepropisno parkirana vozila, odnosno automobili roditelja prilikom ispraćaja treće grupe osnovaca na rekreativnu nastavu po programu „Eko kampovi” koji sprovodi gradska opština Obrenovac.

Polazak autobusa sa više od 400 osnovaca na rekreativnu nastavu put Tare, Bukulje, Rudnika i Goča, organizovan sa parkinga Obrenovačkih bazena, doveo je skoro do potpune obustave saobraćaja u vreme jutanjeg špica na ovoj tranzitnoj deonici.

Kolaps saobraćaja kod Obrenovačkih bazena (Foto:TAF)

Saobraćajna policija nije bila prisutna da reguliše zastoj, kao ni  komunalna milicija zbog nepropisnog parkiranja koji je doveo do istog,  iako je bezbednost velikog broja maloletne dece potencijalno bila ugrožena zbog nastalog saobraćajnog kolapsa.

Indikativno ili ne, ceo događaj se desio na dan početka međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja i svih učesnika u saobraćaju koja je u toku i traje od 13. do 19. februara.

Kolaps saobraćaja kod Obrenovačkih bazena (Foto:TAF)