Poziv Obrenovčanima za prikupljanje pomoći za žrtve zemljotresa u Turskoj

Izvor: TAF

Autorka: Zorica Vojnović

Naslovna fotografija: Na zahtev turske vlade, kineski spasilački tim sastavljen od 82 clana, koji je poslala kineska vlada je stigao u Tursku (BETA/CHINA GLOBAL TELEVISION NETWORK CORPORATION/Sezgin Pancar/Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM)

U subotu 11. februara od 11 do 13 časova, UG Pozorište Hator iz Obrenovca, organizuje prikupljanje pomoći za žrtve zemljotresa u Turskoj. Zainteresovani građani koji hoće da pomognu doniranjem pomoći, pre svega prehrambenih i higijenskih paketa, obuće i odeće za decu i žene, mogu ih dostaviti u prostorijama pozorišta, u Ulici Miloša Obrenovića broj 114 u Obrenovcu.

Akciju HATOR teatra odobrila je Ambasade Republike Turske u Beogradu, i po njenim instrukcijama, spisak namirnica koje se prikupljaju ovom prilikom je sledeći:

ZIMSKA ODEĆA (ZA DECU I ODRASLE)

Kaput-jakna

Kabanica

Duboke cipele-čizme

Džemper

Pantolone

Rukavice

Šal

Kapa

Čarape

Donji veš

Ćebad

Vreće za spavanje

PAKET HRANE (KONZERVIRANA HRANA SA PRODUŽENIM ROKOM TRAJANJA)

HRANA ZA BEBE

PELENE

SREDSTVA ZA HIGIJENU I ČIŠĆENJE

ULOŠCI

Budući da se uglavnom radi o muslimanskom stanovništvu, Hator teatar moli sugrađane da mesne limenke i prerađevine budu od pilećeg ili goveđeg mesa i ribe. Takođe, tekstilni proizvodi treba da budu čisti, očuvani, a donje rublje novo.

HATOR teatar napominje da zbog ograničenih kapaciteta nije u mogućnosti da prihvati veće pakete. Akcenat je na prikuplanju pomoći za decu i žene.

Iz HATOR teatra navode da se u ovom trenutku prikuplja pomoć samo za Tursku, jer još nisu uspostavili kontakt za slanje humanitarne pomoći u Siriju, ali da rade na tome.

Dodatne informacije o načinima pomoći žrtvama zemljotresa u Turskoj mogu se pročitati na sajtu Ambasade Republike Turske u Beogradu.