Po skraćenom postupku razrešeno 14 direktora javnih preduzeća u Beogradu i izabrani novi

Izvor: BETA

Foto naslovna: Sednica gradske skupstine  (BETA/Miloš Miškov)

Skupština grada Beograda razrešila je danas, po skraćenom postupku i bez rasprave, 14 direktora javnih gradskih preduzeća i ustanova, i izabrala njihove zamene, glasovima 57 odbornika.

Promene direktora izglasane su u preduzećima “Apoteka Beograd”, Gradskom centru za socijalni rad, “Prihvatilište za odrasla i stara lica”, “Putevi Beograd”, “Beogradski vodovod i kanalizacija”, “Beograd put”, kao i u “Direkciji za gradjevinsko zemljište i izgradnju Beograda”.

Nove direktore dobila su i preduzeća “Infostan i tehnologije”, Gradsko saobraćajno preduzeće “Beograd”, “Gradsko stambeno”, Urbanistički zavod Beograd “JUP”, “Sava Centar”, “Beogradski metro i voz” i “Centra dečjih letovališta i oporavilišta grada Beograda”.

Jedan broj direktora javnih gradskih preduzeća je smenjen, deo je ponovo izabran u funkciji vršioca dužnosti direktora, dok je deo njih sam podneo ostavku.

Skupštinu grada Beograda čini 110 odbornika.

Materijal sa predlozima za razrešenje više direktora javnih preduzeća i ustanova koje je imenovao grad stigao je na samom početku današnje sednice Skupštine grada Beograda, do kada nisu bila poznata ni preduzeća ni imena direktora.

Više opozicionih odborničkih grupa je, pre same sednice, ocenilo da se imena kriju i da je ta tačka stavljena da se o njoj  raspravlja po hitnom postupku čime je rasprava onemogućena.

Foto: Šef odborničke grupe Za dobar grad – Moramo Dobrirca Veselinović (BETA/Miloš Miškov)

Veselinović: O glavnoj tački sednice Skupštine Beograda, smeni direktora, nismo dobili informaciju

Šef odborničke grupe Za dobar grad – Moramo, Dobrica Veselinović izjavio je danas da nisu dobili nikakve informacije o glavnoj tački sednice Skupštine grada Beograda koja se odnosi na smenu više direktora javnih preduzeća koje imenuje grad.

“U materijalima je navedeno da se o tome odlučuje u skraćenom postupku”, kazao je Veselinović neposredno pred početak sednice gradske skupštine.

Istovremeno, kako je naglasio, o nekim tačkama koje su neuporedivo manje značajne odlučivaće se u redovnom postupku.

Veselinović je izjavio da je činjenica da su predlozi imena direktora koji se razrešavaju i imenuju stigla na samom početku sednice, posledica “unutarstranačkog raskola i da se još nije raščivijalo ko je u klanu Vesića ili Šapića”.

“Ovo pokazuje i da (gradonačelnik Aleksandar) Šapić nema potpunu kontrolu. Videlo se i da (predsednik Skupštine) Nikola Nikodijević nije upoznat sa svime. To je rat svih protiv svih”, rekao je Veselinović za agenciju Beta.