Odbornici Skupštine Grada Beograda u ponedeljak, 26. decembra o budžetu za 2023.

Izvor: BETA

Naslovna fotografija: Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević (BETA/Amir Hamzagić)

Odbornici Skupštine Grada Beograda u ponedeljak 26. decembra, razmatraće Predlog odluke o budžetu Grada za 2023. godinu.

Na dnevnom redu sednice koju je zakazao predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević, biće i Predlog odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju Gradu, odnosno gradskim opštinama u 2023, preneo je Beoinfo.

Pred odbornicima će biti i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na odluku o raspodeli neto dobiti iz 2021. gradskih javnih preduzeća, kao i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na program poslovanja za 2023.

Razmatraće i Predlog odluke o izmeni Odluke o lokalnim komunalnim taksama, Predlog odluke o izmeni Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina kao i Predlog cenovnika usluga organizacionih jedinica Gradske uprave.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o izmeni Odluke o utvrđivanju zakupnina za poslovni prostor na kojem je nosilac prava javne svojine Grad, odnosno na kojem Grad ima posebna svojinska ovlašćenja.

Razmatraće i Predlog odluke o dodeli naziva ulice sa imenom Zorana Žunkovića na Savskom vencu, Predlog odluke o podizanju spomenika dr Agostinu Netu i Predlog odluke o prenosu osnivačkih prava Grada nad Muzejom afričke umetnosti.

Pred odbornicima biće i Predlog akcionog plana za sprovođenje strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja, za period od 2022. do 2024.

Razmatraće i  Predloga odluke o izmenama i dopunama Odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o komunalnom redu

Predlog odluke o upravljanju parkovima i obezbeđivanju uslova za njihovo uređenje, upotrebu, unapređenje i zaštitu na području Voždovca, Vračara, Zvezdare, Zemuna, Novog Beograda, Palilule, Rakovice, Savskog venca, Starog grada i Čukarice, takodje je na dnevnom redu.

Odbornici će raspravljati i o Predlogu odluke o izmenama i dopunama Odluke o taksi prevozu, kao i o više drugih predloga odluka.

Sednica Skupštine Grada Beograda biće održana u zgradi Narodne skupštine Republike Srbije, ulaz iz Ulice kralja Milana 14.