Lazović posle novog sastanka opozicije: Imamo konsenzus da parlament ne može da izgleda ovako

Izvor: BETA

Naslovna fotografija: Poslanik Zeleno-levog kluba Radomir Lazović (BETA/Amir Hamzagić)

Poslanik Zeleno levog kluba Radomir Lazović izjavio je danas da su opozicione stranke u Skupštini Srbije postigle konsenzus da je trenutni način rada parlamenta neprihvatljiv i da je potrebna promena načina vođenja i zakazivanja sednica.

Lazović je posle drugog sastanka parlamentarnih opozicionih stranaka kazao da je “veliki optimista” po pitanju tehničke saradnje opozicije u Skupštini Srbije.

“Nema nikakve dvojbe da je ovakav način rada parlamenta neprihvatljiv. Imamo konsenzus da sednice moraju biti zakazivane redovnim putem, da ima dovoljno vremena da predlozi opozicije budu stavljeni na dnevni red. Usaglasili smo i da bi sličan konsenzus trebalo da imamo i po pitanju rada medija i napada na nezavisne medije, kao i po pitanju izbornih uslova”, kazao je Radomir Lazović.

Najavio je da će opozicione stranke izaći sa konkretnim predlozima za unapređenje rada parlamenta poput uvodjenja rotirajućeg predsedavajućeg sednici jer kako je rekao, ne može biti samo na predsedniku Vladimiru Orliću kako će Skupština izgledati.

“Velika je stvar kad imate dijametralno različite organizacije poput desničara i nas, koje se slažu oko toga da parlament ne može da izgleda ovako. Svesni smo da se ovde vrši zloupotreba tako da nijedan predlog opozicije ne može da dođe na dnevni red. Ni to im nije dovoljno pa sad ni ne sazivaju sednicu”, kazao je poslanik Zeleno levog kluba.

Lazović je ocenio da je razlog zbog kog još nije počelo prolećno zasedanje, “Kosovo i predlog koji je na stolu”.

“Želimo da se o tome priča u parlamentu, da se vidi ko je u pravu. Srpska napredna stranka beži od toga. Osim Kosova, tu su i druge teme. Da li je moguće da imamo toliku inflaciju a da se o tome ne priča u Skupštini”, dodao je Lazović.