Janković: Opozicija da nadje zajednički jezik, spreman sam da posredujem

Izvor: BETA

Foto naslovna: Vladeta Janković (BETA/Miloš Miškov)

 

Poslanik Vladeta Janković rekao je da opozicija mora da nadje zajednički jezik kako bi “ugrozila pogubni režim” predsednika države i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića i poručio da je spreman da posredjuje izmedju opoziconih grupa.

“Trećina Skupštine je opoziciono orijentisana. To je ozbiljan potencijal. Ono što je za veliko žaljenje jesu trvenja u opoziciji. Ako se ičeg bojim, onda je to da će ovaj opozicioni potencijal u parlamentu biti straćen zbog eventualne eskalacije unutrašnjih razmirica izmedju, pre svega, Narodne stranke i Stranke slobode i pravde”, rekao je Janković za novi broj nedeljnika Vreme

Prema njegovim rečima, “potrebno je i poželjno da u opoziciji postoje različita mišljenja, ali ne bi smelo biti preganjanja gde će ko da sedi (u parlamentu) i borbe oko odbora i potpredsedničkih mesta, koja ne znače ništa”.

“Mislim da je potrebna praktična komunikacija u delovanju. Ako opozicija stvarno želi da ugrozi Vučića i njegov pogubni režim, mora naći zajednički jezik”, naglasio je Janković.

Kako je rekao, “ako ga budu pozvali pokušaću i da posreduje izmedju opozicionih grupa”, ali i da odlično zna “da posrednici na kraju najgore prodju”.

“Pokušaću, pa šta uspem – uspem”, poručio je Janković, koji bio kandidat na izborima za gradonačelnika Beograda koalicije “Ujedinjeni za pobedu Srbije”.

Govoreći o vlastima, on je ocenio da smo “došli do groteskne situacije – Vučićev kult ličnosti je dosegao razmere kakve su imali samo Staljinov i možda Titov u nekoj fazi, a uporediv je čak sa delekoistočnim primerima”.