Ivković: Radijatori u Obrenovcu će biti topli već iza 13-14 časova

Izvor: TAF

Autor: Jasmina Prodanović

Naslovna fotografija: Zgrada JKP Toplovod Obrenovac (TAF)

Jutros nešto iza osam časova, direktor JKP „Toplovod” Obrenovac, Boris Ivković potvrdio je za TAF da „već upravo kreće topla voda sa TENTA-a” i da “građani mogu da očekuju tople radijatore već iza podneva”.

Na pitanje da li je reč o toplim probama, nakon kojih tek sutradan građani mogu da očekuju grejanje, Boris Ivković je rekao:

„Radijatori u Obrenovcu će biti topli već iza 13-14 časova. Da li je reč o toplim probama ili o grejanju, iskreno, ja tu razliku, izuzev u teoriji ne znam. Jer i ovo što je bilo u prethodnom periodu, kada su bile tople probe, može se nazvati grejanjem. Možete reći topla proba, a od sutra grejanje, ali ja tu ne vidim suštinsku razliku. Nisam pravnik da pravim neke razlike niti vidim potrebu za razlikom, po meni je to grejanje i funkcionalno i suštinski.“

U petak je, gostujući u jutarnjem programu televizije Pink, gradski menadžer Beograda Miroslav Čučković najavio da će Sekretarijat za energetiku dati zvanični nalog beogradskim elektranama da se krene sa toplim probama 31. oktobra i sa grejanjem od 1. novembra, i kako je preneo portal Pink.rs, da će krenuti sa grejanjem i elektrane u Obrenovcu i Lazarevcu.