Gradonačelnik Beograda podneo ostavku

Izvor: BETA

Naslovna fotografija: Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda u ostavci (BETA/Amir Hamzagić) 

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić saopštio je da je podneo ostavku kako bi omogućio  održavanje vanrednih izbora, 17. decembra, i u glavnom gradu Srbije.

On je naveo da je podneo formalnu ostavku kako bi, kako je precizirao u saopštenju, počeli da se stvaraju pravni uslovi za održavanje izbora koji bi se, pored parlamentarnih i pokrajinskih, 17. decembra održali i na nivou Beograda, preneo je Beoinfo.

Šapić, koji je i funkcioner vladajuće Srpske napredne stranke, je rekao da će, i „nakon ovog čina“ nastaviti, „jednako predano i posvećeno“ da obavlja posao gradonačelnika.

„I nakon ovog čina, nastaviću jednako predano i posvećeno da obavljam posao gradonačelnika, da bi se neometano obezbedilo sprovođenje i realizacija kako svih revolucionarnih socijalnih mera, tako i projekata koje smo realizovali, započeli ili najavili, a koji su obeležili period od kada sam došao na ovo mesto.”

Šapić je saopštio i da očekuje da će nastaviti da vodi Beograd „do dana izbora”,  nakon što Vlada Srbije uvede privremeni organ:

„Kad Vlada Srbije uvede privremeni organ… očekujem da kao predsednik tog tela nastavim da vodim Beograd, do dana izbora i konačne provere poverenja za sve što smo uradili u prethodnih godinu i po dana i što tek planiramo da uradimo za dobrobit Beograda“, kazao je Šapić.